Thursday, May 30, 2013

1 Week.

Assalamualaikum. Hello there... Hahah Nazifiqahakim is back together now. Hahaha. I just love him so much. I can't deny it. Hahahaha~ Weeeeee... It have been 1 week. Kitorang couple hari yang sama as last year. 24th of May. Hahaha. He totally makes me feel curious about the date. But who cares!!!!!!! Hahahahah. :)
Nazifiqahakim
Hahahaha, Its me and him... On my sweet-15 birthday! Hahahah~ Time ni dia tengah exam. Sebab tu bawak buku ke hulu, ke hilir. Tapi tak baca pon. Podah :p
Dear Muhammad Nazif Hakim. I love you so much sayang. Hahaha.

Thursday, November 8, 2012

Game Over!

Assalmualaikum. Hey dude, game over! Sorry. Lol.. Yah, Actually there is no more me and Nazif Hakim. It's over between us.

Semuanya bermula pada hari Ahad 4November2012 , hahaha.. Malam tu dia marah saya sebab tak tegur dia. Hahaha it's sound funny but that is the truth. Actually malam tu saya memang online twitter. Dia pon online. Tapi dia tweet dengan kawan dia and diorang macam ada cakap something yang penting kot. Pasal kerja kursus diorang.. So saya tak berniat nak kacau dia. Sambil dia online tu.. Saya tweet dengan kawan saya... Then suddenly dia tweet...

Yeah... Time ni dah rasa something. Dia tujukan benda tu khas untuk saya ke? Then I asked him..."Lol. Siapa?" The he said.."Tak ada siapa." Wooo.. Time ni rasa macam.. Haih takpe lah kalau tak nak cakap kan? Heee... Then, beberapa minit lepas tu dia ada tweet lagi...

Hahahaha.. Memang tweet tu untuk saya pon, sebab time tu saya ada tegur dia. Tapi dia tak balas. So faham-faham jelah~ Time ni memang la sedih.. Dia marah macamtu.. Act saya tak tau sangat kenapa dia marah sampai macamtu sekali. Takkan sebab tak tegur je nak marah gila-gila kan? Hahaha... Memang pelik..  Tapi time tu kan kitorang couple.. Bak kata orang.. Orang couple ni memang tak boleh tak tegur sesaat... Lol.. What the.. Hahah whatever. Memang tertanya jugak.. Marah sebab tu je ke? Then dia tweet lagi..

Hahaha..Baru saya tau kenapa. Sebab duit ke? Lol... Kelakar. Kalau sebab duit. Saya boleh bayarkan balik kot duit dia tu. Tak kesah la berapa banyak. Saya akan cuba bayar..Hahaha~Lepastu saya cuba la tweet unmention dengan dia..Saya cakap..

Me: Speechless. So what should I do now? Say sorry or pay back your money?
Him: Tak payah buat apa-apa. Buat masa ni payah layan aku. Tunggu la satu hari nanti aku akan layan kau balik. Faham?
Me: Yelah awak.. I'm sorry.

Lepastu, dia dah tak balas dah.. Hurmm.. macam apa yang dia cakap.. Dia akan layan saya balik suatu hari nanti..... Haih.. Bila tu saya pon tak tau~

Esoknya, 5November2012.....Saya hantar message pepanjang, bebanyak semua dia buat tak layan.. Saya tweet mention dia semua dia tak reply.. Haih orang dah marah kan? Sabar je lah...Then saya cuba tanya dia..
Hah.. Time ni dia balas. Entah kenapa rasa happy gila.. Hahaha.. Memang happy~ Hahaha.. Then lepas saya balas nak tweet dengan dia tu.. Dia buat new tweet. And saya balas...

6November2012 pulak..Saya hantar message lagi...Tweet lagi.. Still tak ada perubahan. Hahaha.. It's okay~ Orang marah.. Memang ah macamtu..

7November2012. Tarikh keramat... Lol..Hahaha memacam jadi harini. Kesian saya. Kahkahkah.. Okay tak payah kesian. Saya tak perlukan simpati korang. Cewah ayat nak makan kaki je kan? Hahah.. Okay back to the story.. Pagi tu.. Like always..On twitter.. Hah ingat nak mention dia like always... Tapi benda tu tak menjadi.. So saya call dia pagi tu. Kahkah kalau saya kacau dia tidur mesti dia lagi marah en? Hahaha lantaklah. Apa saya kesah. Saya nak tau jugak kenapa dia jadi cenggitu. Hah.. Call beribu kali pon takkan dia angkat punya.. Okay.. Pasrah. Letak phone.. Nangis lajulaju. Lol. Then.... saya fikir nak hilangkan diri.. So deactivate twitter! Yeay... Lari daripada masalah. Just like what I always do when I have a problem. *claps hand* hahaha.. Then cerita dekat Nuraina Amira... Wahhhhhhh... Okay nangis dah time ni.. Sebab time ni Nazif ada tweet..

Uwah...... Minta putus? Sesuatu yang sangat lah saya tak terfikir daripada first day couple...Till that day.. Tak pernah terfikir pon nak minta putus dengan dia...Aina adalah tolong tanya dia kenapa.. Tapi cara dia balas memang kasar. Sangat kasar. Rasa menyesal pulak cerita dekat Aina. Kalau saya tak cerita kan bagus.. Takde Aina terkene tempias dia. Haih..Sorry Aina... Malam tu memang saya dah tak tahan sangat.. Saya minta pendapat Khairil... Patut ke saya putus je dengan dia. Tapi Khairil tak balas. Dia tak perasan kot... Tanpa minta persetujuan daripada sesiapa.. Saya message dia....

Me:Assalamualaikum, saya tau awak dah bosan sebenarnya dengan saya. Sebab tu awak cari alasan nak marah saya. Hurm takpelah. Awak nak kita putuskan hubungan ni? Okay saya terima je apa awak nak. Saya takde hak nak paksa. Dalam percintaan tak boleh paksa kan? :') Malam ni kita putus okay... Tapi saya nak cakap something. Awak first love saya. Saya tak pernah couple sebelum ni. Awak yang first. Dalam masa 5bulan 2minggu kita couple ni.. Awak dah buat saya gembira. Thanks a lot. Saya harap umrah awak tahun depan berjalan dengan lancar. Tak semua orang dapat pergi sana. Awak kira tetamu Allah pergi sana tahun depan. Jangan sia-siakan peluang ni :) Hahaha... Have a nice day dear my love. Saya still sayang awak. Ingat tu. Saya buat ni sebab awak yang minta. Heee... Saya mnta maaf kalau saya ada buat salah... Saya harap kita boleh jadi kawan. Hahaha. Okay itupon kalau awak nak! Okay awak nak tau tak... Actually kita kawan dah lama? Dah 2tahun 6 hari dah..Hahaha..Lama tak? Lama kan? Zzz... Saje je nak bagitau :p Okaylah.. Saya nak bagitau tu je. Heeeee...Bye... I hope we can still be friends. Oh relationship dekat fb tu tukar je la ek :) Dah tak ada maknanya dah sekarang. Thank you my love :p Assalamualikum :).
Him: Okay saya nak pertahankan. Tapi perasaan saya bercelaru. Sebenarnya saya tak reti bercinta. Mungkin sebab tu saya selalu buat awak macamtu. Sebenarnya saya dah terfikir lepas saya balik daripada umrah saya nak putus dengan awak. Dah tiba masanya saya tinggalkan awak sekarang. Mungkin kita berkawan lebih baik daripada bercinta. Awak jugak first love saya. Saya pon tak pernah couple sebelum ni. Mungkin ini satu pengajaran bagi kita. Terima kasih dengan semua benda yang awak pernah bagi masa kita bersama. Maaf kalau ada salah silap saya minta maaf. Maaf saya memang tak dapat nak pertahankan. Sebab lepas saya balik daripada umrah benda ni akan berlaku jugak. Maaf. Thank you. Assalamualaikum.
Me: Okay takpelah awak. Kita kawan jelah~ Hehe tapi saya nak tanya boleh? Kenapa awak marah sangat eh?
Him: Sebab haritu awak tak layan saya, padahal saya dah retweet banyak nak bagi awak perasan. Tapi awak tetap tak layan. Time tu memang saya marah gila-gila.
Me: Je?
Him: Ya. Saya rasa lagi bagus kita putus macam ni daripada saya minta putus dekat awak lepas saya balik daripada umrah. Mungkin caranya tak sesuai. Tapi saya lagi suka macam ni.
Me: Yelah. Kalau lepas awak balik umrah awak nak tau tak berapa lama saya kene tunggu? 3bulan tau tak pakcik gila! Sakit hati je. Kenapa tak cakap awal-awal je? Hohoho~ Hahaha..
Him: Saya tak kesah awak nak cerita dekat orang awak putus dengan saya sebab ni. Tapi saya nak awak tau, saya memang nak putus.
Me: Takpe lah awak.. Tapi kenapa awak memang nak putus? Cuba cerita...Hahaha.
Him: Sebab saya tak selesa nak bercinta. And saya rasa menyusahkan nak jaga hati awak.
Me: Lol. Okay.. Btw thanks buat aku happy! Haha kawan okay? Tahun depan aku nak masuk kelas Akaun. Kau ajar aku!
Him: Kau pon thank you buat aku happy. Bila balik sekolah hilang rasa penat bila balik dengan kau.. Aku bukan nak permainkan kau tapi aku tak boleh nak pertahankan.
Me: Hahaha. Tak kesah ah bro.. Benda dah lepas dah pon. Hahaha.
Him: Okay.

Haaaaa, memang time ni tak boleh nak tipu. Saya tak okay sebenarnya.. And tipu kalau saya tak menangis. Memang tipu sangatlah kan. Hahaha.. Okay. Time ni pun kitorang ada jugak tweet unmensi. Lol~ Saya favorite tweet dia bebanyak. Lol tak tahu kenapa.. 

Me: Sorry tangan ni gatal tekan button favorite. Hahaha~
Him: Tak pelah. Khairil kan ada. Nak fovorite? Silakan.
Me: Apa cakap pasal katak petak pulak ni? Err.. Kitorang kawan je ah pakcik tua. Aku sayang kau bukan dia. Ada faham ? :p
Him: Tapi semua masalah kau bagitau dia. Mungkin suatu hari nanti kau boleh dengan dia.
Me: Tak semestinya aku cerita semua masalah aku dekat dia aku boleh suka dia? Kau tau tak dia marah sebab ni? Dia kata aku buat keputusan terburu-buru.
Him: Woww. Marah?? Tak lama lagi bercinta la tu dengan katak petak segi empat sama. Lol..
Me: Kau saje nak sakitkan hati aku ke apa orang gila? Memang tak ah kan aku dengan dia..
Him: Dengan orang gila ni lah awak bercinta dulu. :D
Me: Hahah whatever orang gila :p

Haih.. baru lepas putus.... Dia dah cakap pasal aku bercinta dengan kawan dia pulak... Kawan baik pulak tu. Memang tak lah.. Kitorang memang rapat dengan Khairil tu. Tapi takde lah sampai saya nak bercinta dengan kawan baik sendiri kan? Errr... Tapi ayat dia yang last tu entah kenapa saya suka. Eh dah diam! Lol... Saya dengan dia sekarang ni kawan je. Hahah~ Nothing much. Saya akan cuba jadi kawan dia!!! Hahaha tak kesah lah kalau hati kata lain.. Mulut kata lain. Saya tak kira! Nak jugak :p 

Okaylah tu je... Hahahah harap korang faham jalan cerita..Pfft~ Assalamualaikum :)

Friday, May 25, 2012

Random Awesome

Assalamualaikum . Hai ! Hahah saya tak tau kenapa saya punya tajuk post sama dengan lagu Yuna . Tapi saya rasa saya yang tiru tajuk lagu dia tu ~ Wahahahah . Okay abaikan tajuk tu . Saya nak cerita pasal someone ni . Hehe , actually dah banyak kali saya cerita pasal dia dekat blog , and saya rasa cerita pasal dia paling banyak kot . Hurmm nama dia Nazif Hakim(NH) ! Hahah yeah crush saya tu . Hee , saya tak tau apa hubungan kitorang sekarang ni . Confused :O

Okay hari Selasa haritu , saya online facebook sekejap walaupun tengah exam ! Haha gedik betul . Okay macam biasa saya check notification saya then stalk profile dia . Okay saya mengaku setiap kali saya online saya mesti tengok profile dia dulu . Okay time tu saya online facebook saya yang lama 'Nur Afiqah' lepastu tengok profile dia , saya nampak 'NH is in a relationship'  . Woah time ni memang rasa macam jantung ni dah nak tercabut dah woi ! Dia in a relationship dengan siapa ? Okay nak sedapkan hati buat bodoh je . Abaikan . Patah seribu hatiku ! Cehh -.-

Hahah lepastu offline facebook yang Nur Afiqah online facebook 'Afiqah Zainal Abidin' pulak . Okay check notification macam biasa . Suddenly ada satu notification ni tulis "Someone like your new relationship status" and I was like WHAT ?! Bila masa saya tukar relationship status ni ? Woah , siapa punya angkara ni ? Saya kene hacked ke ? Lol memang gelabah gila time tu  . Jantung dupdapdupdap . Lepastu saya abaikan lagi , tapi sekejap je . Tengok friend request pulak . Ada satu je . Nak tau tak yang itu sebenarnya bukan friend request ? Tapi relationship request ?!

Woi ! Mulut Faryna masin woi -.- Dulu  dia pernah cakap "Cuba bayangkan kalau NH tiba-tiba send relationship request , apa kau buat ? Apa kau rasa ?" Haishh time tu saya dah tak fikir apa-apa dah . Confirm je ~ Tak confirm karang terasa . Yerla dia pon dah tau saya suka dia . Hahahah lepastu terus offline . Tutup computer and terus call Aina . Memang jadi siamang gagap lah kan time tu . Hahahahah , Aina gelak je . Dushhh . Okay lepastu Aina kata nak bagitahu Faryna . Terus saya kata tak payah . Entah rasa malu pon ada . Hoho . Then Aina call balik dia kata NH text dia , NH kata nak jumpa saya dekat kelas esok . Huh nak jumpa esok ? Hurmm okay , tapi mesti segan .

Okay esoknya hari Rabu , saya jumpa dia . Huaaaa , malu gila okay jumpa dekat depan pintu kelas . Semua orang nampak :O Hurmm abaikan . Then dia kasi saya something , dia kata dia tulis semua benda dalam tu , dia suruh baca . Haaaa , dah dupdapdupdap dah ! Apa benda la ni kan ? Then dia tanya "Suka tak?" Okay banyak kali dia tanya tapi saya senyum je . Tak berani nak cakap apa-apa . Segan gila okay . Hohoho . Lepastu Faryna buat muka . Hahahah dia tak tau apa-apa . So cerita dekat dia semua then dia tanya "So korang dah couple lah ?" Dengan lajunya saya cakap "Tak!" Hoi dia just send request tu je then nak kata kitorang couple ? Tak kot :P Hahaha ..

Lepatu start exam . Hurmm time jawab exam ni  ada la dua orang budak perempuan satu kelas dengan NH berhenti dekat kelas saya and cakap dua orang . Lama jugaklah , then tunjuk arah someone dalam kelas saya . Tak tahu diorang tunjuk siapa tapi arah saya . Memang time tu nak tundukkan muka je , tapi nak tau diorang tunjuk siapa ? Hurmmm lepastu diorang blah . Okay pasal diorang tu abaikan je lah ~ Tak penting pon . Okay then exam paper yang lain lepastu balik . Hurmmm balik tu terus bukak benda yang dia kasi tu . Lepastu baca surat yang dia kasi . Ya Allah , terperanjat gila okay ! Memang terperanjat . Hahahah apa dia tulis ? Rahsia :3

Memang segan gila nak pergi sekolah esok ! Tapi esok exam ! Kene datang jugak :( Haaaa , lepastu tanya dia , dia datang tak ? Dia kata dia tak datang ! Hahahahah great ! Yeayyyyyy , tak ada la segan sangat . Wahahahaha . Okay harini pulak hari Jumaat saya tak datang . And lepastu cuti dua minggu ! Wahahahahah lama ah tak jumpa dia nanti ? Okay rasanya saya akan okay kot lepas bukak cuti sekolah nanti . Rasanya ! Hahahahah ....

Lastly , thank you Aina , Sabrina , Faryna and Fatin sebab diorang selalu tolong saya . Hohoho terutamanya Aina dengan Sabrina sebab jadi orang tengah kitorang ! Muahahahahahahaha , Faryna pulak si pakar bagi nasihat . Hehe , Fatin pendengar setia and dia paling selamat kalau nak cerita apa-apa . Dia boleh dipercayai . Hahahah ;) Assalamualaikum

Sunday, February 12, 2012

Nazif Hakim


Assalamualaikum guys ! Okay nak tau tak kenapa tajuk post ni nama budak NH tu ? Haha actually Khamis yang baru lepasni 9February2012 birthday dia :> haha itupasal la . Saya nak cerita apa yang jadi actually . Lets party ~

Hari Rabu 8February2012 , Sabrina ada jumpa saya . Dia ada cakap pasal NH . Dia cakap dekat saya dia tanya NH "Bila nak mintak couple dengan Afiqah?" or "Bila korang nak couple?" something like that . Saya pon dah lupa . Okay dia pergi tanya macamtu sebab tahun lepas NH kata "Kalau nak bercinta lepas PMR je la" tapi sampai sekarang tak ada apa-apa . Itu yang Sabrina pergi tanya dia tuh -.- Dia nak sangat kitorang couple ke ? Nahhh , sambung cerita . Okay lepas Sabrina tanya tu NH jawab . Dia kata " Afiqah pon dah sombong dengan aku . Haritu jalan sebelah dia tak tegur pon . Tak macho la lelaki tegur dulu ." Okay aku sombong ? Tak macho lelaki tegur dulu ? Hoho , okay nanti perempuan tegur dulu kata 'Perigi Mencari Timba' pulak kan ? Fine , nanti saya tegur NH tu okay :-*  Okay lepastu saya pergi koko . Hari Rabu kan ? Sekolah saya ada koko harituh . Time ni saya cadang nak buat birthday card untuk dia . Haha kali ni semua saya buat sendiri . Tapi kawan saya Faryna bagi idea nak buat muka depan . Haha okay card tu tak menjadi sangat , tapi saya nak bagi jugak !

Okay esoknya hari Khamis 9February2012 , awal-awal pagi saya tunggu depan pintu kelas sebab dia memang akan lalu depan kelas saya . Time NH lalu saya panggil dia and kasi card tu . Ya Allah dia senyum . Saya cair ~ Haha senyuman dia boleh buat saya cair ~.~ Hahahaha . Okay lepastu dah kasi tu saya nak dengar dia cakap thanks. Tapi hampa , no words from his mouth . Okay lepastu kawan-kawan saya tanya apa yang saya tulis . Tak ada siapa baca surat tu just dia je :3 So nobody know apa isi dia dekat dalam . Itu sebab saya bagi early in the morning tak nak kasi kawan-kawan saya baca ~ Eh korang yang lain jangan marah eh ? Aku cerita dekat korang sikit-sikit pon jadi la kan ? Okay balik tu pulak dia datang jumpa saya . Ohhh ingatkan nak marah sebab terlalu berterus terang . Tapi dia kata kalau online petang nanti chat dengan dia . Ya Allah memang saya nak chat dengan dia . Tapi masalah sekarang ni saya tak dapat online T.T Saya cakap dekat dia saya tak boleh online . Nak tau apa dia cakap lepastu ? "Eh , selalu je nampak kau online malam-malam." Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhh ? Nampak pulak saya online kan ? Yang dia tak tegur tu kenapa ? Haha NH memang buat saya terasa . Okay bila ingat balik dia cakap " Lelaki tak macho tegur perempuan dulu" Saya maafkan je la ~ Bhahahahaha . Malam tu my parents tak ada dekat rumah . Dengan pantas saya on PC then chat dengan dia . Lol dia tak cakap apa-apa pon actually ~ Busy reply comment and wall post dia la kan ? Dia abaikan saya ! Saya sanggup online sebab dia , tapi dia abaikan saya ? Okay merajuk ! Saya memang merajuk dengan dia . So saya off saya luahkan perasaan dekat twitter . Lol twitter peneman hidup saya di rumah . Teet memang merajuk dengan dia time tu .

Hari Jumaat 10February2012 , Okay time ni saya tengah tekun belajar . Ecehh budak PMR kan -.- Haha fine , time ni bunyi loceng rehat form4 dah habis . NH ni masuk kelas kemain lambat , hahaha . Saya cari la dia kan ? Ehh merajuk-merajuk pon still cari jugak kan ? Entah , rindu maybe ~ Haha semalam dah jumpa pon rindu lagi ? teeeet . Haha time Cikgu Rohaidawati (BM) tengah mengajar saya terpandang pintu belakang kelas , then nampak dia . Comelnya dia ! Time ni dia nampak saya ~ Then dia berhenti dia keluarkan satu kertas daripada poket seluar dia . Dia tunjuk arah bawah . Means dia suruh saya amik kertas yang dia letak dekat belakang kelas tu . Err cikgu perasan ke tak jangan tanya . Saya tak pandang cikgu pon ~ Tak ada siapa perasan benda ni . Semua tengah fokus cikgu mengajar . Saya amik kertas dia bagi tu , kawan saya Aina dah pelik kenapa saya kutip kertas belakang kelas . Bila saya bukak kertas tu saya baca ! Saya happy sangat time tu . Dia tak cakap thanks ftf , tapi dia tulis dalam kertas tu . Second ! Dia puji card yang saya buat tu , dia kata card tu cantik ~ Third , dia kata 'I love You' . Yes time ni saya memang baca dengan Aina . You know what ? Aina pukul saya kuat-kuat ! Kuat gila ! Sakit tau tak ? teet memang sampai balik rumah saya senyum je . Muehehehe . Aina jealous maybe ? I don't know ~ Balik tu saya pergi 7Eleven sebab nak beli and kasi chocolate dekat NH sebab saya tak kasi hadiah dekat dia . Saya kasi card je semalam ~ Yang choc ni saya suruh Sabrina tolong kasi dekat dia . Nak jumpa dia segan ah lepas baca kertas tu . Muehehehe .

Lepastu kitorang dah rajin dah menegur . Saya tegur dia dulu la kan ? Pfft . Okay gedik kan ? K saya memang tengah happy sekarang ni . Okay tu je . Assalamualaikum  !

I Love You NH

Date:
12/2/2012

Saturday, December 3, 2011

Rahsia Besar


Okay , now nak cakap pasal rahsia besar someone. Cehh besar la sangat kan ? Okay whatever ~ tralala rahsia ni dah lama dia simpan . 1Year 3Months . Lama la tu kan ? hahah nak tau macam mana aku tau rahsia dia ?

Aina : Dear Afiqah , Nazif ada cakap dekat abang aku pasal benda yang tahun lepas .
Afiqah : Benda yang tahun lepas ?
Aina : Yang aku jadi tiang and pasal dia lupa bawak chocolate
Afiqah : Huhhhh ? Then ?
Aina : Kan hari rabu harituh aku kata abang aku lepak dengan Nazif and Nazif miss called tu kan ? Entah macam mana abang aku boleh bukak cerita pasa chocolate .
Afiqah : Then macam mana boleh bukak cerita pasal dia lupa bawak chocolate tu ?
Aina : Abang aku balik then aku tanya pasal miss called , then dia cakap "Eh3 tahun lepas Nazif nak bagi chocolate tapi lupa bawak eh ?" aku cakap "ha'ah"
Afiqah : Erkk apa lah diorang cakap lagi kan ?
Aina : Nazif yang cakap dekat abang aku macam tu . Then dia cerita yang sebenar , actually chocolate tu cair . Dia segan nak bagi ! hahahahha
Afiqah : O.o seriously ? bhahahahahahahhahahhahahahahahahah x10
Aina : Nazif kata dia memang dah letak dalam beg , berharap tak cair . Tengok-tengok cair . Segan nak bagi , nanti kau nak makan macam mana ? alololo sweetnya
Afiqah : Dah 1Year3Months kay benda tu jadi , aku baru tau harini , kay sangat lawak ~ Peti sejuk rumah kan ada?
Aina : Haha dah setahun lebih baru dapat tahu . Free-free dosa kata dia guna ayat sama . Otak hang , takkan nak usung peti sejuk pergi sekolah ? Dekat school cair lah ngok !
Afiqah : Okay rasa bersalah pulak kau cakap macam tuh >.< Haha maksud aku , kasi jerla chocolate tu .balik rumah aku letak dalam peti sejuk.
Aina : Padan muka kau . Aku dah kata jangan dengar cakap Maria tapi kau still nak kutuk Nazif . Dia segan nak bagi tengah cair , kene faham la ~ dia nak perfect je untuk buah hati dia :P
Afiqah : Patutla Nazif kata jangan layan Maria tuh =..= Okay I hate Maria very much ~~
Aina : Lain kali dengar cakap Nazif :P

Okay seriously ? lol , mula-mula dapat tu memang gelak tak berhenti la kan ? :P Aku fikir bukan-bukan pasal kau >.<  I'm sorry Nazif sebab tak percaya cakap kau . Pheww bukan senang nak dapat kawan yang baik macam kau ni :P Seriously aku tak nak kawan Maria dah . Dia dah banyak kali buat aku sakit hati T_T 

Date:
3 December 2011 

Monday, September 12, 2011

10 September 2011

Okay aku tak akan lupakan tarikh nih sebab tarikh nih aku gaduh besar with Aina Nadiah,Maria,Izzati! Nazif sound aku buat pertama kalinya,err -______-


Ingat semua Pengawas Surau baik ker?
 · Dislike ·  · Saturday at 5:39pm

  • You, Syaira AzharFaryna MnAien Pieqa and 9 others like this.

    • Nuraina Amira sokong !
      Saturday at 5:46pm ·  ·  3 people

    • Afiqah Zainal Abidin yeah,
      Saturday at 5:49pm · 

    • Atqh Mzn betol-2!!
      Saturday at 6:47pm ·  ·  1 person

    • Afiqah Zainal Abidin kenapa akk sokkong? muahaha
      Saturday at 6:49pm · 

    • Atqh Mzn sbb..enth..ala..diorng..ssh nk komen kt sini..kne private..!!
      Saturday at 7:09pm ·  ·  2 people

    • Afiqah Zainal Abidin IM lah akk
      Saturday at 8:20pm · 

    • Aina Jai afiqah aq nk minx maaf lar kalo aq wat salah kt ko. tp agak2 r kalo ko nk mengata psl kwn2 aq. kalo ko x ske kat aq x yah r nk babit kn pengawas surau. :[
      Saturday at 9:22pm · 

    • Aina Jai dnjgn fikir ko 2 baik sgt yerrr
      Saturday at 9:26pm · 

    • Afiqah Zainal Abidin kau pon jgn la fikir kau tu baik sangat, ckp org jer lebih
      Saturday at 9:27pm · 

    • Atqh Mzn phal gdoh-2 nie..bln syawal nie..
      Saturday at 9:27pm · 

    • Aina Jai tp aq dah minx maaf kn. kte same2 slh jgn fikir ko sorang je nk btol
      Saturday at 9:28pm · 

    • Aina Jai sori sume kalo2 aq cari pasal
      Saturday at 9:29pm · 

    • Afiqah Zainal Abidin tapi masalahnye kau kata aku jealous dengan kau tuh kenapa?
      aku tak pernah jealous dengan kau lah,and pasal aku mcm dah tak tegur kau tuh,actually bukan tak nak tgr but if aku tgr kau pon aku nak ckp apa?and kalau aku cakap sesuatu ada jer kau nak perli aku kan?saper tak sakit hati weyh?

      Saturday at 9:30pm · 

    • Aina Jai ye lar aq sedar aq jahat, kurang ajar, kn... lg pon ko tegur r cam "hai aina giler x ari ni" kn bgos
      Saturday at 9:32pm · 

    • Aina Jai a'a aq dh ingt dah.............. time ko tgur aq 2 sbnrnye aq x de mood. sori lar. kalo aq x de mood sume org aq nk marah. jd ko dh fhm an.. perangai aq. x per r kalo ko x nk kwn kn. ari isnin nnt aq nk jmpe ko tau. tp ko kne janji ngan aq kalo ko marah aq x yah nk babit kn pengawas surau... kesian kwn2 aq diorg x de kne mengene pon.
      Saturday at 9:47pm · 

    • Afiqah Zainal Abidin aku tak pernah terfikir pon nak buat kerja bodoh tu weyh,fine aku mengaku okay,aku memang tak puas hati dengan group korang drpd awal tahun lagi,tapi pernah ker aku nak fitnah korang bagai?tak pernah weyh,tapi kali ni kau betul2 buat aku marah,kau nak cakap aku jealous bagai ,err sakit hati kau tau tak!sebenarnya kau nak cari gadoh dengan aku kan?kau just cakap aku jealous sebab kau adik angkat nazif! err apa ni weyh?
      Saturday at 9:49pm · 

    • Aina Jai ma...????????
      Saturday at 9:50pm · 

    • Aina Jai x per isnin nnt ko sorg face 2 face ngan grup aq
      Saturday at 9:51pm · 

    • Aina Jai cite sume ap yg ko x puas ati
      Saturday at 9:51pm · 

    • Afiqah Zainal Abidin pahal pulak aku sorang? kau bawak group aku pon boleh bawak group aku kan?
      Saturday at 9:52pm · 

    • Aina Jai lntk ko lar. yg pnting masalah ko sorang je kn
      Saturday at 9:53pm · 

    • Syaira Azhar relax lah korg , aina , tak adil kalo pika sorg n kaw satu geng , kaw bole buad ape jea dekad pika kalo dea sorg sorg , so hari isnen kalo nak setle kena kaw sorg dea sorg , or kaw satu geng , pika satu geng , adil kan ?
      Saturday at 9:54pm ·  ·  3 people

    • Afiqah Zainal Abidin memang masalah aku sorang jer but kau bawak geng pahal aku tak boleh bawak geng?
      Saturday at 9:55pm ·  ·  1 person

    • Aina Jai lntk ko lar
      Saturday at 9:55pm · 

    • Afiqah Zainal Abidin kau yg cari pasal dulu kan? then nak blah mcm tuh jer?SIAL
      Saturday at 9:56pm · 

    • Syaira Azhar chill , kite setle kan suma dkad susur , hari isnen ,okeh ? tamo gado gado cnie ,
      Saturday at 9:56pm · 

    • Aina Jai aq x penah mencarut kt ko kn..... ko phl . nnt kte settle sme2 lar.
      Saturday at 9:57pm · 

    • Syaira Azhar okeh okeh , kad susur , pukul 1 , okeh ? semua kena ada , kaw nak bwk brap ratus pun bwk lah , yg pnting kite setle kan cara baik ,
      Saturday at 9:58pm · 

    • Afiqah Zainal Abidin yeah sama jugak kau fitnah aku,aku tak pernah fitnah kau!suka hati aku la nak mencarut ker apa?
      Saturday at 9:59pm ·  ·  2 people

    • Aina Jai asal ratus lak????
      Saturday at 9:59pm · 

    • Faryna Mn Relax lahhh. Hari isnin nie Safa vs Group Aina Jai k? No i mean bincang elok2. Betul cakap syaira, tak adil lah kan kalau aina bwak geng tpi pika sorang en. Ermmm. And fyi, pika tak pernah jealous pun dekat kau :] Okayy, pkul 1~ jangan lah sebab lelaki je pempuan gaduh, tak malu ke? Jatuh maruah = = "
      Saturday at 9:59pm ·  ·  1 person

    • Syaira Azhar yeah ! jgn smpai masuk displin dah lah , pasal lelaki jea pun ,
      Saturday at 10:00pm ·  ·  1 person

    • Afiqah Zainal Abidin Aina Jai memang blur ~
      Saturday at 10:01pm · 

    • Faryna Mn Yeah. Sokong Syaira. Hahaa. Tapi aku faham apa afiqah rase. Aku pun pernah. So jangan halang dia untuk mencarut or what. Fiqa just mencarut je, xde lak smpai fitnah2 orang en? Mane lg teruk?
      Saturday at 10:02pm ·  ·  1 person

    • Aina Jai wey senang2. aq.zati n maria. ko ngan geng ko tau
      Saturday at 10:02pm ·  ·  1 person

    • Syaira Azhar faryna tolong jgn api kan api kan aina ,
      Aina - okeh , pukul 1 ,

      Saturday at 10:03pm ·  ·  3 people

    • Faryna Mn okayy. sorry
      Saturday at 10:03pm · 

    • Afiqah Zainal Abidin fine
      Saturday at 10:03pm · 

    • Faryna Mn btw aku bukan nak api api kan aina. mslhnye fiqa dah cite psal die dengan aina, aku sakit hati. ape lagi fiqa rase sekarang.
      Saturday at 10:04pm ·  ·  1 person

    • Syaira Azhar yea lahh , kaw ckp pasal fitnah bagai , buad dea lagi naek angin , then lagi gaduh besar ,
      Saturday at 10:05pm · 

    • Faryna Mn Okayyy3 i know i know. aku tau akan membuatkan gaduh besar, so pape pun isnin nie jugak ;) cakap elok2, jangan sampai tarik2
      Saturday at 10:05pm · 

    • Aina Jai x2. aq x cri gdoh pon. n aq x kn pkol org. satu lg kte delete sume ni leh x. x baik lar kalo org bce.. tp insyaAllah aq dtg kol satu
      Saturday at 10:07pm ·  ·  1 person

    • Afiqah Zainal Abidin aku tak nak delete but aku akan privatekan benda nih,just kau,aku,SAFA,maria,izzati,and suria
      Saturday at 10:10pm ·  ·  1 person

    • Aina Jai wokeh... SAFA 2 ap x penah dgr pon
      Saturday at 10:11pm · 

    • Afiqah Zainal Abidin kau tak payah tau pon tak per !kau kan blur
      Saturday at 10:11pm · 

    • Syaira Azhar suria ? ouh okehh , pape pun hari isnen , pukul 1 semua kena ada [:
      SAFA means , syaira , aina , faryna , afiqah [:

      Saturday at 10:11pm ·  ·  1 person

    • Aina Jai ooooooooo trimas
      Saturday at 10:12pm · 

    • Syaira Azhar no prob [:
      Saturday at 10:12pm · 

    • Aina Jai k2 mlm ni sme doa2 lar kte dpa settle ngan care baik
      Saturday at 10:13pm · 

    • Aina Jai ‎*dpt
      Saturday at 10:13pm · 

    • Syaira Azhar amin~
      Saturday at 10:13pm · 

    • SuRia Iskandar dah la.. aq yg slh.. sbb aq gtau bnde tu kt afiqah tros gado mcm ni.. sory la korangg.. aq nk bek2 kn korang bukn wat korg lagi gado.. sory sgt3 mmg x trlintas dlm otk aq nk wat korang gado soryy
      Yesterday at 12:18pm ·  ·  1 person

    • Afiqah Zainal Abidin yeah but kau dah cuba bg tau aku apa perasaan Aina Jai terhadap aku,thanks SuRia Iskandar sebab bg tau aku benda nih,aku hargai sesangat!
      Yesterday at 6:00pm · 

    • SuRia Iskandar hmm tp sbb aq gtau ko la tros gado mcm ni
      Yesterday at 9:12pm · 

    • Afiqah Zainal Abidin gadoh?haha mampus la kesah apa aku?
      23 hours ago · 

    • SuRia Iskandar hm ske hti ko la weii
      23 hours ago · 

pasal post Nazif marah aku tuh dia dah delete,tak sempat nak copy paste,just dapat yg nih jer sebab yg nih status aku T_T